Veilig naar school

Helm op, fluojas aan, klaar om veilig naar school te gaan!

De helft van de verkeersongevallen waar kinderen of jongeren bij betrokken zijn, gebeuren op de weg van en naar school. We kunnen ook in Torhout met zijn allen bijdragen aan een veilige schoolomgeving door de de zones 30 te respecteren en de fietsers in onze fietsstraten (Sint-Jozefstraat en Zwevezelstraat) de ruimte te geven.

Na een proefperiode van 1 jaar besliste het lokaal bestuur om de schoolstraat in Wijnendale definitief te behouden. Een stuk van de straat wordt dan voor en na schooltijd een tijdje afgesloten. Ook in Don Bosco komt er zo’n project aan.

Zeker en vast ook een dankjewel aan de groep vrijwilligers die als gemachtigd opzichter de kinderen ‘s morgens veilig de straat over helpen!

sp.a Torhout wenst alle kinderen, scholieren en leerkrachten een geweldig schooljaar toe! Veel plezier!